Doelstelling 2: Het ontwikkelen van samenspel met onze partners.
Doelstelling 2: Het ontwikkelen van samenspel met onze partners. "Een stad waar je bij wilt horen" is een stad die open staat voor vernieuwing en waaraan mensen en organisaties méé kunnen bouwen. Dat begint bij ontmoetingen tussen mensen, bij het durven combineren van kennis en kunde uit verschillende rollen (van ondernemer tot wetenschapper) en verschillende sectoren (van IT tot zorg). Vervolgens vraagt dit ook om nieuwe manieren van werken, nieuwe rollen en verantwoordelijkheden voor raad, bestuur, ambtelijke organisatie en onze partners waaronder de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Dienst Gezondheid & Jeugd en Sociale Dienst Drechtsteden. Voorbeelden van dit samenspel zijn ook te vinden in de andere beleidsprogramma's. Zoals de Omgevingsvisie, gebiedsontwikkeling Spoorzone en de bereikbaarheidsopgave (Bouwend en Bereikbaar Dordrecht).
We stellen een toekomstverkenning op.
Wat doen we in 2021? In 2020 hebben we als uitwerking van de nota Kiezen, Sturen en Verantwoorden 2018-2022 een Perspectiefnota opgesteld. De centrale vraag halverwege deze bestuursperiode was; doen we de dingen goed? De voorgenomen dialoog en gesprekken met de stad die we aan de hand van deze Perspectiefnota hadden willen voeren, hebben we door de coronacrisis moeten aanpassen. In 2021 stellen we daarom een toekomstverkenning op, waarmee we de stad met behulp van gesprekstafels willen betrekken op diverse onderwerpen.
Wij werken aan een privaat publieke samenwerking om cybersecurity aan te pakken.
Wat doen we in 2021? Dordrecht krijgt subsidie vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid om cybersecurity op een nieuwe manier aan te pakken. Bij het vergroten van de digitale weerbaarheid van de stad focussen we ons op drie doelgroepen: jongeren, MKB- ondernemers en laaggeletterden. We hanteren de netwerkfilosofie, waarbij we gebruik maken van bestaande structuren en netwerken van onze stad:
Voor jongeren werken we onder meer samen met het onderwijs en het jongerenwerk.
Voor ondernemers in de MKB trekken we samen op met ondernemers- en werkgeversorganisaties en het Cyberweerbaarheidsnetwerk Drechtsteden.
In samenwerking met de Haagse Hogeschool (HHS) en Stichting Lezen en Schrijven zorgen we dat digitale weerbaarheid onderdeel is van het lespakket voor laaggeletterden.
We stellen een (start)notitie op met de werktitel "Smart Society".
Wat doen we in 2021? We zien mogelijkheden om door gebruik van digitale en technologische middelen waarde toe te voegen aan de stad. Daar zijn we al mee bezig, onder andere in de dienstverlening, door Smart City en door met gebruik van data te sturen en innoveren. We zien mogelijkheden om daarin te versnellen en innoveren en samen met partners de ontwikkelopgaves voor de stad te faciliteren. We haken daarbij aan bij de Regiodeal waar digitale innovatie een speerpunt is om lokaal te versnellen. We stellen een visie Smart Society op en beginnen met een startnotitie.
Deze pagina is gebouwd op 07/01/2021 15:41:08 met de export van 07/01/2021 15:33:21